Ana Sayfa Yaşamın İçinden Mısır, Mısır’dan mı Geldi?

Mısır, Mısır’dan mı Geldi?

1545
0

Kökeni binlerce yıl öncesine uzanan mısırı, Avrupa 1400’lü yılların sonunda keşfetmiş.

Kolomb’un İspanya’ya dönerken Amerika’dan getirdiği mısır, 15.yy. da Asya’ya ve Akdeniz’in kuzeyindeki ülkelere yayılmış.

16.yy. da Batı Afrika, Hindistan ve Çin’e götürülmüş.

Türkiye’ye Kuzey Afrika yoluyla Mısır ve Suriye üzerinden geldiği ve bu nedenle bu değerli tahıla mısır adının verildiği sanılmakta.

Türkiye’den Orta Avrupa ülkelerine yayıldığı bilinen mısıra, Fransa’da İspanya buğdayı, Hint darısı gibi isimlerin yanı sıra Türk buğdayı denmesinin nedeni de bu olsa gerek.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikKooperatifler Kurumlar Vergisine Tabi midir?
Sonraki İçerikİktisadi Kamu Kurumları Vergiye tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz