Ana Sayfa Vergi Mirasçıların Vergisel Yükümlülüleri Nelerdir?

Mirasçıların Vergisel Yükümlülüleri Nelerdir?

710
0

Mirasçıların Vergisel Yükümlülüleri Nelerdir?

Başkanlığımız tarafından, ölüm halinde mirasçıların yapması gereken işlemlere yönelik hazırlanan “Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi” güncellenerek  kullanıma sunulmuştur.

Söz konusu Rehber, vergi kanunlarında yapılan son değişiklikler dikkate alınarak ikinci defa güncellenmiş bulunmaktadır.

Rehber, iki ana bölümden oluşmaktadır.

I. BÖLÜM: Veraset Yoluyla veya İvazsız Suretle İntikalin Vergilendirilmesi

Veraset ve İntikal Vergisi Kanununda yer alan düzenlemeler örneklerle birlikte ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

II. BÖLÜM:  Diğer Vergisel Yükümlülükler

Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu açısından yapılması gerekenler ile murisin işini devralan mirasçıların sorumluluğu hususlarında açıklamalar yer almaktadır.

Rehber için tıklayınız.


Kaynak:gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikVeraset vergi matrahı hesaplanırken devir gelen borçlar ve giderleri indirebilir miyim?
Sonraki İçerikKarayolu altyapısı güvenlik yönetimi hakkında yönetmelik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz