Ana Sayfa Muhasebe Mimari ve proje işi yapan firmalar damga vergisinden muaf mıdır?

    Mimari ve proje işi yapan firmalar damga vergisinden muaf mıdır?

    Home ofis için kira sözleşmesi yapılmalı mıdır? Home Ofis için Damga Vergisi ödenir mi?

    1043
    0

    Firmamızın iştigal konusu mimari proje çizmek ve tasarım işi yapmaktır. İş anlaşması yaptığımız firmalarla ilgili Sanayi Bakanlığı’ndan veya başka bir kurumdan bir damga vergisi muafiyetimiz var mı acaba?

    Damga vergisi kanununda özel bir muafiyet yoktur.

    Proje sahibinin devletten özel muafiyet belgesi olabilir.

    İlgili kurum zaten böyle bir muafiyeti varsa belgesini firmaya sunar.

    İkametgahını home ofis olarak kullanan kiracı kira bedeli üzerinden stopaj kesintisi yapması gerekiyor mu? Kira sözleşmesi olmalı mı? Damga vergisine tabi olur mu?

    Evini aynı zamanda iş yeri olarak kullanılacak ise kira ödemesinden Gelir vergisi stopajı yapmalı ve Düzenlenen Kira sözleşmesi de Damga vergisine tabidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikErtelenmiş SGK Prim Borçları KDV İade Alacağı ile Ödenebilir
    Sonraki İçerikGaranti belgelerinin ve servis fişlerinin artık elektronik ortamda sunulmasına olanak sağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz