Ana Sayfa Muhasebe Mikro ihracat kapsamında kargo ile yurtdışına gönderilen mallar ihracat gibi değerlendirilir mi?

Mikro ihracat kapsamında kargo ile yurtdışına gönderilen mallar ihracat gibi değerlendirilir mi?

1269
0

…şirket iş yerinde teslim edilerek deri temizlik malzemesi ürünleri satışı yapmaktadır. Biz bu ürünleri işyerimizde yabancı pasaportlu bir kişiye ya da yabancı bir firmaya yine iş yerimizde teslim ettiğimizde KDV’siz Fatura düzenleyebilir miyiz? (ihracatmış gibi hareket ederek) Ya da kdv’siz fatura düzenleyebilmemizin başka bir yolu var mıdır? Örneğin bağlı oluğumuz vergi dairesinden izin almak ya da özel fatura gibi.

Bir sorumda örneğin bu ürünleri yurt dışına kargo ile yolladığımızda gümrük beyannamesi yoksa yine kdv’den muaf olabilir miyiz?

 

KDV’siz fatura düzenlenmez. Özel Fatura düzenlemek suretiyle fatura düzenlenir. KDV tahsil edilir. Özel fatura şartlarına göre daha sonra KDV yabancı alıcıya ödenir. Kargo ile yollanan mallar ihracat kapsamında değildir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mikro ihracat satışları KDV beyannamesinde hangi kodla bildirilecektir?

 

İhracat bedelinin %80’ini bozdurmadan yurt içindeki tedarikçiye dövizle ödeme yapabilir miyim?

 

İhracat Bedellerinin Tamamının Türkiye’ye Getirilmesi ve en az %80’inin Bankalara Bozdurulması soru-cevap

 

 

Önceki İçerikHaczedilen araba için ödenen reddiyat makbuzu harcı gider yazılır mı?
Sonraki İçerikAdi Ortaklık Bürolarında SMMM Stajı yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz