Ana Sayfa Muhasebe Microsoft’tan gelen hizmet faturasında KDV eklenen tutar KDV2 ile beyan edilir mi?

Microsoft’tan gelen hizmet faturasında KDV eklenen tutar KDV2 ile beyan edilir mi?

5126
0

…Her ay Microsoft’tan hizmet faturası geliyor ve biz o faturayı kdv2 beyanı ile beyan ediyorduk. Kasım 2018, Aralık 2018 de bize düzenlenen faturalara %18 KDV eklenmiş ve kredi kartımızdan da KDV dahil tutar çekilmiş. Bu konuda mevzuatta bir değişiklik mi oldu? Bu durumda KDV 2 sanırım vermemem gerekiyor çünkü KDV firmaya ödenmiş oldu.
(18.12.2018)

KDV li fatura için ayrıca (2) nolu KDV beyannamesi verilmez. Size faturayı düzenleyen satıcı Türkiye’de mükellef ise elbette KDV ilave ederek fatura düzenleyecektir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışına satılan bilgisayar yazılımları için Türkiye’de sorumlu sıfatı ile KDV2 ve Stopaj ödemesi yapılacak mıdır?

 

Yurt dışına kesilecek danışmanlık faturasında KDV hesaplanır mı?

 

Firmada kayıtlı araç için yurt dışından alınan araç lastiği için ödenen yurt dışında ödenen kdv indirim konusu yapılabilir mi?

 

YEVMİYE MADDESİ

 

 

Önceki İçerikVergi Kanunları yeniden düzenleniyor!
Sonraki İçerikPutin’den Türk Akımı açıklaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz