Ana Sayfa Muhasebe Meslek mensuplarının iş yeri adreslerinde başka işletmeler ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Meslek mensuplarının iş yeri adreslerinde başka işletmeler ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Mali Müşavirlik ofisi Avukata kiralanabilir mi?

    592
    0

    Çalışanlar listesine kayıtlı aktif üyenizim. Mali müşavirlik ofisimizin bir kısmını bölümünü, bedelsiz ve karşılıksız olarak avukat mükellefin vergi adres değişikliğini yaparak kullanımına sunmamız durumunda meslek mevzuatına aykırı bir durum söz konusu olur mu? Aynı adreste mali müşavir ve avukat olmasının bir mahsuru var mıdır?

    Aynı adres de sadece 3568 sayılı meslek yasasına göre ruhsat almış meslek mensupları faaliyette bulunabilir. Diğer meslek gruplarının veya ticari işletmelerin aynı adres de faaliyette bulunamaz.

    Müteahhitlik yapan mükellefimin yeni başlayacağı şantiyenin yanında ofis olarak kiraladığı (merkez ofisi var) yer için genel kurul kararı alıp şube olarak ticaret odasına sicil kaydı yapması gerekir mi?

    Şantiye binası geçici çalışma yeri olup şube olarak tescilin gerekli olmayacağı değerlendirilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtak olarak kullandığımız ofise ait gelen kira faturasını diğer firmaya ne şekilde faturalandırmalıyız?
    Sonraki İçerikSanayide siparişler, kapasite kullanımı, yatırımlar ve ihracat artıyor: Yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir ekonomik büyüme olacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz