Ana Sayfa Muhasebe Meslek mensupları şirketlere hissedar olabilir mi?

    Meslek mensupları şirketlere hissedar olabilir mi?

    SMMM olarak faaliyet gösterenler başka bir iş yapabilir mi? Mali Müşavirler (SMMM) başka şirkete ortak olabilir mi?

    545
    0

    3568 sayılı yasa kapsamında ruhsat almış meslek mensubuyum. Ticari faaliyet yapacak olan kurulacak bir anonim şirkete yönetim kurulu üyesi ve imza yetkim bulunmadan olmadan % 5,26 hisse ile ortak olmam isteniyor. İlgili şirketin beyannamelerini kendim düzenleyip gönderebilir miyim?

    Meslek mensupları Ticari şirketlere oran sınırlaması olmaksızın ortak olabilir.

    Söz konusu şirkette yönetim kurulu üyesi ve imza yetkisi olamazsınız.

    Şirket bordrosunda kayıtlı iseniz Şirket adına beyanname gönderme şifresi alabilirsiniz. (VUK 340 Nolu GN Tebliğde detay vardır.)

    Serbest çalışıyor iseniz Şirket ile sözleşme yaparak beyanname ve bildirimleri gönderebilirsiniz.

    Emlak alım satım aracılık ve ofis açmak için belge almayı düşünüyorum. Hem smmm işimi sürdürüp hem de böyle bir faaliyetin içinde olabilir miyim?

    Belge alabilirsiniz. Ancak serbest olarak SMMM faaliyeti yapmanız halinde emlakcılık yapamazsınız(Ticaret yasağı)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarla vasfında olan arazimizin cinsi arsa olarak tahsis edildiğinde satış durumunda değer artışı kazancımızı nasıl hesaplayacağız? Tarlanın ilk alındığı tarih mi yoksa arsa tahsis tarihini mi?
    Sonraki İçerikKıdem tazminatında zaman aşımı süresi nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz