Ana Sayfa Muhasebe Meslek mensupları mükelleflerinin faturalarını düzenleyebilir mi?

Meslek mensupları mükelleflerinin faturalarını düzenleyebilir mi?

588
0

E-portal üzerinden kesilecek faturaların muhasebe bürosunun bilgisayarından düzenlememiz ile ilgili kanuni bir yasak var mı? Ayrıca telefon şifresi firma sahibi yurt dışında yaşayan var burada sigortalı personelin numarasını şifre için kullanabilir miyiz?

Fatura düzenleme yükümlülüğü mükelleflerdedir. Meslek mensupları, mükellefleri adına fatura düzenlememelidir.

Gazete ilanları işini yapan bir mükellefimiz ilanlarını yayınlamak için kendine ait bir site açıyor. Bu sitede kendine verilen ilanları yayınlayacak. Bu firma e fatura, e defter mükellefi olur mu?

VUK 509; IV.1.5. e-Fatura Uygulamasına Geçiş Süresi hakkındaki açıklamaya göre;

e) Aracı hizmet sağlayıcıları, internet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayanlar 1/7/2020 tarihine kadar (2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Emlak Vergisini Kimler Ödeyecek, Kimler Ödemeyecek? – YMM, Hasan ERARSLAN
Sonraki İçerikBu yıl uygulanacak çiğ süt desteği ve süt piyasasının düzenlenmesine ilişkin hususlar belirlendi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz