Ana Sayfa Vergi Meslek mensupları kayıtlarına almadığı demirbaşlar için makbuz düzenlemeli midir?

    Meslek mensupları kayıtlarına almadığı demirbaşlar için makbuz düzenlemeli midir?

    meslek, mensup, bağımlı, smmm, sözleşme, bildirim, makbuz

    433
    0

    2017 yılında bir elektronik firmasından cep telefonu satın aldım. Kesilen faturada adımın soyadımın başına SMMM yazılarak fatura kesilmiş. (Daha önce ofisi açarken ofise aldığım malzemelere kesilen faturadan dolayı sistemlerinde öyle kalmış). Bende işle ilgili olmadığı için bu faturayı kayıtlara almadım o zaman. İki hafta önce telefonun pili patladı telefonu üreten marka ile görmeleri yaptım para iadesi yapmaya karar verdiler. Bunun için İade formu düzenleyip gönderdiler. Bu iade formu ile telefonu aldığınız mağazaya gidip para iadenizi alabilirsiniz dediler. Telefonu aldığım zincir elektronik firmasının şubesine gittim bana iadeyi yapabilmemiz için vergi mükellefi olduğunuzdan dolayı iadeye ilişkin fatura ya da serbest meslek makbuzu düzenlemeniz gerekir dediler. Kayıtlara almadığım bu fatura için serbest meslek makbuzu kesmek zorunda mıyım?

    Kayıtlara alınmayan fatura için iade faturası(e-smm) düzenlenmez.


    01/02/2021 tarihi itibari ile 2021 dönemi için bir şirket ile smmm anlaşması yaptım. Bu tarih itibari ile eski smmm GİB ve TÜRMOB’dan sözleşmesini iptal edecek. Ben ise 01/02/2021 tarihi itibari ile hem GİB hem de TÜRMOB’da sözleşmemi gireceğim. Bu durumda eski smmm sözleşmesini iptal ettiği halde 2021/02 döneminde 2020 yılının geçici vergisini ve 2021/04 döneminde 2020 yılı kurumlar vergisini verebilecek mi?

    Önceki meslek mensubu bahsettiğiniz beyannameleri verebilecektir. Teknik bilgi için GİB’e beyan bölümü ile görüşünüz


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşten çıkan bir personel kaç gün boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilir?
    Sonraki İçerikİstifa eden bir kişiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz