Ana Sayfa Muhasebe Meslek mensupları e-imza giderlerini defter beyan sisteminde hangi gidere kaydetmelidir?

    Meslek mensupları e-imza giderlerini defter beyan sisteminde hangi gidere kaydetmelidir?

    Meslek mensupları e-imza giderlerini defter beyan sisteminde hangi gidere kaydeder?

    1887
    0

    Meslek mensuplarının e-imza firmalarından aldıkları e-imza olarak adımıza düzenlenen faturaları defter beyan sisteminde hangi gider alt kalemine işlenmelidir?

    Gider kayıt alt türü: “Muhasebe/Mali Müşavirlik Giderleri (GVK 68/1)”

    Firmalarımız arasında, Bilgisayar Yazılım firmasından Jump V16 Ana Kiralama Yıllık Kiralama hizmeti alışı ve Yıllık Hosting Hizmeti alışları var. Bu hizmetler için düzenlenen faturalar 264. Özel Maliyetler hesabı mı, yoksa gider hesabına, ya da sigorta poliçesi gibi dönemsel giderleştirmemiz mi gerekir?

    Dönemsel olarak giderleştirilmesi görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKırsalda yaşayan vatandaşların kalkınmasına yönelik yaklaşık 10,5 milyar liralık hibe desteği verildi
    Sonraki İçerikYurtdışında Mukim Kuruluşlara Yapılan Kambiyo Satışlarında BSMV Uygulanmayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz