Ana Sayfa Vergi Meskeni kardeşim kullanıyor. Kira geliri beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyım?

    Meskeni kardeşim kullanıyor. Kira geliri beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyım?

    603
    0

    Gelir vergisi mükellefi olan bir kişinin 1 adet meskeni var ve kiradadır. Ancak meskenin kira gelirini gelir vergisi mükellefinin kardeşi alıp kullanmaktadır. Bu durumda 2020 yılı gelir vergisi beyannamesini verirken söz konusu kira gelirini beyan edecek miyiz? 

    Kira gelirini kardeşi kullanıyor diye bir istisnai durum olmaz. 

    Kira geliri elde eden kişi beyanname verecek vergisini ödemelidir.

    Parayı kim harcar ise harcasın bunun vergi hukuku içinde yorumu olmaz. 

    Serbest meslek mükellefinin 2020 yılı matrahı 85.000 TL, stopaja tabi menkul sermaye iradı 11.000 TL’dir. Beyannameye menkul sermaye iradının eklenmesi gerekir mi?

    MSİ Banka mevduat faizi dışında elde edilen gelir ise; 85.000+11.000= 96.000 TL olarak beyan edilecektir. (GVK 86/1-c)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMaliye ölümü gösterdi, sıtmaya razı etti
    Sonraki İçerikŞirketteki hisselerini devrederek çıkan bir kişi devir işlemlerindeki kazancı için yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirimde bulunmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz