Ana Sayfa Muhasebe Mesai başlangıç saati olarak personel servis aracının işyerine giriş saati mi esas...

Mesai başlangıç saati olarak personel servis aracının işyerine giriş saati mi esas alınıyor?

3632
2

Şirketin servis aracı 08:40 veya 08:45 civarı trafiğin durumuna göre şirkete giriş yapıyor. Mesai başlangıç saati olarak aracın işyerine giriş saati mi esas alınıyor ya da personelin iş kıyafetlerini giyip işe başlama saati mi esas alınıyor?

 

İşçinin değil mesainin başlangıcı bellidir. İşçi eğer normal sürelerle tam çalışma yapıyorsa o işyerinin mesai başlangıcı dikkate alınır. Eğer işçi işyerinin servisi ile işe geliyor ve kendi elinde olmayan nedenlerle geç kalınıyorsa bu işçinin mesai hesaplamasında kullanılmamalıdır. Konu ile ilgili yargı kararlarında bulunan örnekleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fazla Mesai Ücreti Alacaklarında Zamanaşımı Süresi Hesaplanır mı?

 

Hangi Saatlerde Çalıştığınızda Gece Çalışması Sayılır?

 

Gece Çalışmasının Kuralı Var!

 

Doğum yapan kadınlara verilecek kısmi süreli çalışma hakkının detayları nelerdir?

 

 

Önceki İçerikİlişkili şirketten yapılan borçlanmalar örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması açısından nasıl değerlendirilir?
Sonraki İçerikAskere giden ve açık öğretim okuyan emekli personel çocuğu AGİ’den yararlanabilir mi?

2 YORUMLAR

  1. Selamlar ben bir şirkette şöför olarak çalışıyorum Ben sabah 03:00 da evden kalkıp aracı çalıştırıp Bahçelievlerden hareket edip 1.servis Halkalı ve avcılar Dan personel alıp 05:00 da şirkete geliyorum.Sona 2. Servis olarak Okmeydanı Eyüp kağıt haneden personel toplayıp şirkete geri geliyorum.Sonra 3. Servis için tarabyaya geçip personel alıp şirkete dönüyorum

    Şimdi sorum şu ben 03:00 da aracın kontağını çalıştırıp işe başlıyorum fakat şirketimizin insan kaynakları personel toplayıp 05:00 da şirkete girdiğim için benim işe başlama saatimi 05:00 olarak hesaplıyor.Bu konu ile ilgili sürekli tartışıyoruz.Bunun la ilgili bir kanun varsa lütfen mail adresime mail yazınız
    muratksn@icloud.com

    • Asıl işiniz personel taşımacılığı olduğu için işe varış saatiniz değil servisi yapmaya başladığınız zamanın işe başlama saatini zolarak dikkate alınması gerektiğini değerlendiriyoruz.
      4857 Sayılı İş Kanunu’nun 66’ıncı maddesini inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz