Ana Sayfa Duyurular Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artışla %10,25 seviyesine yükseltti

Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artışla %10,25 seviyesine yükseltti

397
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini 200 baz puan yükseltmesi konuşulurken, yurtdışında ise ABD’nin işsizlik maaşı başvuruları dikkat çekti.

Yurt İçi Gelişmeler

• Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan artışla %10,25 seviyesine yükseltti. Merkez bankasının politika faiz oranında değişiklik yapmayacağı bekleniyordu.
• Tüketici Güven Endeksi, hesaplama yönteminde endeksin uluslararası karşılaştırılmasının yapılabilmesi için revizyon yapıldı. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla yeni hesaplama yöntemine göre endeks %3,2 artarak 82 seviyesine yükselirken, eski yönteme göre %3,7 artarak 61,8 seviyesinde gerçekleşti.
• Eylül ayında mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven endeksleri, bir önceki aya göre hizmet sektöründe %6,4 artarak 74,9, perakende ticaret sektöründe %1,5 artarak 93,5 ve inşaat sektöründe %2 azalarak 83,3 oldu.
• Eylül ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 0,9 puan azalışla 105,3 olurken, mevsim etkilerinden arındırılmış reel kesim güven endeksi 0,5 puan artışla 105,7 seviyesinde gerçekleşti.
• Eylül ayında İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, 1,3 puan artışla %74,6, mevsimsellikten arındırılmış kapasite kullanım oranı 1,3 puan artışla %74,3 seviyesinde gerçekleşti.


Kaynak: TOBB Ekonomi bülteni Sayı:39
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikRuanda ile Türkiye Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması Onaylandı
Sonraki İçerikYaklaşık 115 bin tohum koruma altında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz