Ana Sayfa Muhasebe Merkez adresinin bulunduğu il içerisinde personellerimize harcırah ödemesi yapabilir miyiz?

    Merkez adresinin bulunduğu il içerisinde personellerimize harcırah ödemesi yapabilir miyiz?

    Şoförlere verilen harcırah ödemesini ücret bordrosuna dahil etmeli miyiz? Aynı şehir içinde harcırah uygulaması yapılabilir mi?

    543
    0

    Firmamızda çok sayıda şirket dışında (Genelde şehir içi çalışılıyor) çalışan bilirkişiler mevcuttur ve bu personeller genellikle şirketin dışarıdaki işlerini takip etmektedir. Biz personellere şirket dışında iken yeme-içme-yol ve nadiren konaklama harcamaları için aylık 1.500 ile 3.000 TL arasında bankadan “Eylül 2020 ayı harcırah ödemesi” diye harcırah ödemesi gönderiyoruz. Personeller bu harcırahlar ile ilgili yazılı bir belge sunmuyor veya yaptıkları harcamalar ile ilgili belge getirmiyorlar. Bu harcırah ödemelerini gidere atıp ne vergi ne de SGK’ya tabi olarak almıyoruz. Harcırah ödemeleri için personellerin yeme-içme-konaklama-yol gibi harcamaların belgelerini getirmesi gerekir mi?

    Aynı şehir için harcırah uygulaması olmaz. Çalışanlar aldıkları avansı belge (Fatura) ile kapatmalıdır. Kapatılmayan kısım için Brüt hesaplaması yapılarak Maaş ile birleştirilerek vergi ve sgk kesintisi yapılmalıdır.

    Yurtiçi nakliye işi yapan bir firma; şoförlerine yapılan kilometreye göre hesaplanan bir ödeme yapmak istiyor. Bu harcırah veya seyyar görev tazminatı olarak verebilir miyiz?

    Bu ödeme o kişilerin ücretleri olup prime tabidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonsolosluğa verdiğimiz gayrimenkulumüz için GMSİ beyannamesi vermeli miyiz?
    Sonraki İçerikHafta sonuna denk gelen Ba-Bs bildirimlerini ilk iş günü beyan edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz