Ana Sayfa Çalışma Hayatı Merkez adres nakillerinde SGK’ya kaç gün içerisinde bilgi verilmesi gerekir?

    Merkez adres nakillerinde SGK’ya kaç gün içerisinde bilgi verilmesi gerekir?

    625
    0
    İşyerimiz Pendik SGK’ya bağlıdır. 01.11.2020 tarihinde Gebze/Kocaeli’ye taşınmış ve 01.11.2020 tarihli kira kontratı düzenlenmiştir. Tarafımıza bilgi geç verildiğinden Vergi dairesi adres değişikliği bildirimi 26.11.2020 tarihinde veriliyor. Yoklama henüz tutulmamıştır ve bu nedenle vergi levhası alınamamaktadır. SGK adres değişikliği veya nakil için bildiğimiz 10 günlük süre vardır. Hangi tarih itibari ile bu süre geçerlidir? Gebze SGK’da yeni dosya açılacağından dolayı cezai bir durum ile karşılaşabilir miyiz?

    SGK mevzuatı gereğince işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde, nakleden işverence; başka bir işverene devredilmesi halinde devralan işverence nakil veya devir tarihini takip eden 10 gün içinde işyeri bildirgesi vermesi gerekiyor.

    Hizmet verdiğim müşteri ile personeli arasındaki işçi işveren ilişkisinde işveren sözlü olarak işçisini çıkarmak istediğini meslek mensubuna söylemesi ile meslek mensubu işlem yapabilir mi? Yazılı bir talimat mı almak gerekir? Meslek mensubunun bu süreçte herhangi bir sorumluluğu var mıdır?

    Meslek mensubu işçi çıkarılmasında müşteriden yazılı bilgi veya talimat istemez Müşterinin isteği üzerine gerekli bürokratik işlemleri yapar.

    Sorumlu İşverendir. Meslek mensubunun bu konuda sorumluluğu olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkim 2020 döneminde Türk Bankacılık Sektörünün aktif toplamı 2019 yılsonuna göre %38,9 arttı
    Sonraki İçerikBazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 Sayılı Kanun İç Genelgesi Yayımlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz