Ana Sayfa Haberler Merkel’den Huawei’ye güvenlik şartı

Merkel’den Huawei’ye güvenlik şartı

787
0

Almanya şansölyesi Angela Merkel, Salı günü Tokyo’ya yaptığı ziyaret sırasında Huawei şirketine yönelik açıklamalar yaptı.

Reuters’ın haberine göre Merkel, Huawei Technologies şirketinin Almanya’nın 5G ağında yer alabilmek için Çin hükümetine veri aktarımı yapmayacağını garanti etmesi gerektiğini belirtti.

Keio Üniversitesi’nde öğrencilerle görüşen Merkel, Almanya’da faaliyet göstermek isteyen şirketlerin güvenlik şartını sağlaması gerektiğini vurguladı ve Çin hükümetinin, Çin menşeli ürünler aracılığıyla verilere erişim yapmayacağından emin olunması gerektiğini ifade etti.

Huawei son zamanlarda Çin hükümeti ile şüpheli ilişkisinden dolayı güvenlik soruşturmalarına maruz kaldı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketinin Çin hükümetine casusluk yapma amacıyla gizli verileri paylaştığı iddia ediliyor.

Huawei ise söz konusu iddiaları reddediyor.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYönetim Kurulu üyesi olan avukata ödenen huzur hakkı yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek mi?
Sonraki İçerikIMF’den Mısıra 2 milyar dolar daha!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz