Ana Sayfa Dünya Meksika’da tüketici güveni ve tüketim azalıyor

    Meksika’da tüketici güveni ve tüketim azalıyor

    465
    0

    Son 7 aydır azalmakta olan Tüketici Güven Endeksi (ICC-ETCO), Haziran ayında Mart ayından bu yana en düşük kayıpla 11.7 puan azalmış ve 32 puana gerilemiştir. Tüm alt göstergelerde düşüş kaydedilirken; ülkenin gelecek sene ekonomik durumu 11.4 puan düşüşle 38 puana; ülkenin bir yıl öncesine kıyasla bugünkü ekonomik durumu 12.6 puan düşüşle 27.7 puana; aile üyelerinin gelecek sene ekonomik durumu 9.8 puan düşüşle 45.9 puana; mobilya, televizyon, çamaşır makinesi ve diğer ev aletleri satın alma olasılığı 11.5 puan düşüşle 12.8 puana; aile üyelerinin mevcut ekonomik durumu 13.3 puan düşüşle 35.4 puana gerilemiştir.

    COVID-19 salgını sebebiyle ülkedeki zengin ve orta sınıf tüketicilerin tüketiminin eşit düzeyde ve %9 oranında azaldığı tahmin edilmektedir. Nielsen şirketinin bir araştırmasında, üst gelir grubunun %56’sı gelirlerinde düşüş olduğunu, orta ve düşük gelir grubunda ise bu düşüşün %80 olduğu ortaya çıkmıştır. Şirket,  ülke genelinde 100.000 mağazanın (toplamın %10’u) pandemi nedeniyle geçici olarak kapandığını ve 10.000 ila 20.000 arasında işletmenin bir daha açılmayacağını tahmin etmektedir. Orta ve düşük gelir grubu, yerli markaları satın almayı ve eve yakın mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ederken; üst gelir grubu kaliteyi ve iyi fiyatı aramakta ve çevrimiçi satışları %15 daha fazla tercih etmektedir.

    Kantar şirketi tarafından yapılan bir araştırmada ise, tüketicilerin %76’sının tahıl, kahve, kurabiye, tuvalet kağıdı gibi kiler öğelerinde yaz indirimlerini takip edeceği; bunu %65 ile temizlik malzemelerinin (çamaşır suyu, deterjan, temizleyici vb.) takip ettiği ortaya koyulmuştur. Zorunlu ürünlere yönelik harcamalarda artış görülmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı /Meksiko Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında yapılan inşaat işlerinden elde edilen kazanç için Türkiye’de kurumlar vergisi ödenecek mi?
    Sonraki İçerikYeme içme hizmeti veren büfeler yıl sonuna kadar düzenleyecekleri faturalarda KDV oranı ne oldu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz