Ana Sayfa Dünya Meksika’da sanayi faaliyetleri Ocak 2020’de %1,7 azaldı

Meksika’da sanayi faaliyetleri Ocak 2020’de %1,7 azaldı

495
0

Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü (INEGI), 2020 Ocak ayında Meksika’da sanayi faaliyetlerinin, inşaat sektöründeki %9,5 oranındaki gerilemenin etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %1,7 azaldığını açıklamıştır. Nitekim inşaat sektörü 50 alt sektörü doğrudan etkilemektedir. Yıllık bazda madencilik (%5,8), elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı ile nihai kullanıcıya su ve gaz dağıtımında (%0,4) ise artış kaydedilmiştir.

2020 yılının Ocak ayında bir önceki aya kıyasla madencilik (%4,5) inşaat (%0,5) ve imalat sanayileri (%0,1) artış göstermiştir. Diğer taraftan anılan dönemde elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı ile nihai kullanıcıya su ve gaz dağıtımı faaliyetleri %4,3 gerilemiştir. Ocak ayında ikincil faaliyetler ise bir önceki aya kıyasla %0,3 artmıştır. Siparişlerdeki azalmanın ve koronavirüsün Ocak ayında imalat sanayi üretimini etkilemiş olabileceği değerlendirilmektedir.

Meksika’da imalat sanayi üretimi 2019 yılının ilk 11 ayında yıllık %2,4 azaldı

Meksika’da imalat sanayi üretimi 2019 yılının ilk 11 ayında yıllık bazda %2,4 azalmıştır. 2019 yılı Ocak-Kasım döneminde imalat sanayi faaliyetleri içinde ulaştırma ekipmanları üretimi (%35,3 pay) ile gıda sanayi (%15,2), Meksika’da toplam imalat sanayi üretiminin yarısından fazlasını oluşturmuştur.

Ülkedeki birçok imalat sanayi faaliyet dalı için 2019 yılı zor geçmiştir. Ele alınan 21 faaliyet alanından yalnızca 3’ünün reel üretim değerinde artış yaşanmış; 7 faaliyet alanında ise %5’in üzerinde üretim değerinde düşüş kaydedilmiştir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı – Ülkelerden Ticari Haberler 17.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’de yaşlı nüfus son beş yılda %21,9 arttı
Sonraki İçerikPara Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %10,75’ten %9,75’e indirdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz