Ana Sayfa Dünya Meksika’da özel tüketim Temmuz ayında %15 azaldı

    Meksika’da özel tüketim Temmuz ayında %15 azaldı

    706
    0

    Nisan (-%22,2), Mayıs (-%23,5) ve Haziran (-%19,6) aylarındaki tarihi düşüşlerin ardından, Temmuz ayında Meksika’da özel tüketim harcamaları yıllık bazda %15,3 azalmıştır. Konut ve değerli eşya hariç ithal ve yerli tüketim malı ve hizmetleri harcamalarını kapsayan İç Piyasa Aylık Özel Tüketim Göstergesi (IMCPMI), ve son 6 aydır azalan ithal ürün tüketiminin 2020 yılının Temmuz ayında %22,7 azaldığını (aylık %6,4 artış); ithal yarı dayanıklı mal alımlarının %25,9 ve ithal dayanıklı mal alımlarının %36,6 düştüğünü, ithal dayanıksız mal alımlarının ise %11,4 azaldığını göstermektedir.

    Son sekiz aydır azalmakta olan yerli ürün tüketimi ise Temmuz ayında %14,3 azalmış (aylık %5,4 artış); yarı dayanıklı tüketim malları %25,3, dayanıksız tüketim malları %2,9 ve dayanıklı tüketim malları %19,5 daha az tüketilmiştir. Son 10 aydır gerileyen hizmetler sektöründe ise talep %20,3 azalmıştır.

    Nielsen şirketi, Meksika’da tüketimin en az iki yılda pandemi öncesi seviyeye dönebileceğini tahmin etmektedir. Düşük fiyatlı ürünlerin ve özel markalı ürünlerin tüketimi pandemi döneminde %20 artarken, evde yemek yeme alışkanlığındaki belirgin artışla aile boyu ürünlere talep artmıştır. Temizlik ve hijyen ürünlerinin tüketiminde ve büyük süpermarketlerden alışverişlerde de artış gözlenmiştir


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Meksiko Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCari hesap alacağımızın bir kısmından feragat edersek bu tutarı gider olarak kullanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikBağımlı olarak çalıştığım firmanın beyannamelerini gönderebilir miyim?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz