Ana Sayfa Dünya Meksika’da COVID-19 salgını nedeniyle pandeminin başından bu yana 646.890 kayıtlı iş kaybı...

    Meksika’da COVID-19 salgını nedeniyle pandeminin başından bu yana 646.890 kayıtlı iş kaybı yaşandı

    524
    0

    Meksika’da COVID-19 salgını ve bunun ekonomi üzerindeki etkisi nedeniyle pandeminin başından bu yana 646.890 kayıtlı iş kaybının (1995 krizinden bu yana Meksika Sosyal Güvenlik Enstitüsü’ne kayıtlı çalışan sayısındaki en yüksek kaybın) yaşandığı açıklanmıştır. Bu rakam, 2009 ekonomik krizinde kaydedilenden yaklaşık 4 kat daha fazladır. 2019 yılının tamamında kaybedilen kayıtlı iş sayısı 171.713 idi. Merkez Bankası’nın 2020 yılı için öngördüğü iş kaybı ise 700.000 ila 850.000 arasında idi.

    Ön veriler, yıl sonunda IMSS’ye kayıtlı işçi sayısının 2019 yılına kıyasla %3,2 daha az (19.775.000 seviyesinde) olduğunu ve bu rakamın 2009 krizinden bu yana ilk negatif rakam olduğunu göstermektedir.

    Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı tarafından eyaletler itibarıyla yayımlanan Kasım ayı verilerine göre ise; yalnızca Baja California, Tabasco, Chihuahua, Durango, Michoacán, Nuevo León ve Sonora eyaletlerinde pandeminin neden olduğu iş kayıpları aşılabilmiştir. Campeche ise iş kayıplarının telafi edilemediği tek eyalettir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Meksiko Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOcak-Şubat-Mart/2020 Dönemlerine İlişkin e-Defter ve Berat Dosyaları İkincil Kopyalarının Başkanlık Sistemlerine Yüklenme Süresinin Uzatılması Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikTSE, parçacık filtreli maskeler, vücut koruyucu tulumlar, göz ve yüz koruyucu siperliklerde Avrupa Birliği’nden “CE” belgelendirme yetkisi aldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz