Ana Sayfa Vergi Mayıs ve Haziran ayına ait düzenlenecek Kira farkı faturalarında KDV oranı ne...

    Mayıs ve Haziran ayına ait düzenlenecek Kira farkı faturalarında KDV oranı ne olmalıdır?

    508
    0

    Firmamız 100 daireli bir yer kiralama yapmaktadır. Fakat firmamız kiralama hakkını sözleşme yaparak başka firmaya işletme hakkını vermiştir. Firmamız yıllık anlaşma gereği kiralama faturası kesecektir. Fatura hangi kdv oranı ile kesecektir?

    Kiralanan yerler “iş yeri ” ise % 8 kdv uygulanır. Konut ise % 18 kdv oranı uygulanır.

    Ağustos ayı itibariyle kestiğimiz kira faturalarında kdv yi %8 olarak hesaplıyoruz. Ancak eylül ayında mayıs ve haziran dönemine ilişkin kesilmesi geren fark faturasını %18’den mi keseceğiz?

    Fatura eylül ayında düzenlendiği için KDV oranı %’8 olmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikToplu taşıma ücretinin bir kısmının elektronik bir kısmı da nakit tahsil edilirse, hasılat esaslı vergilendirme usulünden yararlanılması mümkün müdür?
    Sonraki İçerikTicari krediler yüzde 32 artarak 2.733 milyar TL oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz