Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mayıs ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel için eksik gün bildirimi hangi...

Mayıs ayında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel için eksik gün bildirimi hangi kod ile bildirilmelidir?

635
0

Mayıs ayı 31 çektiği için pandemi ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneği eksik gün sayılarını kaç gün göstermek gerekir. KÇÖ listesinde eksik gün 30 yazıyor ama Mayıs gün sayısı 31. Bu durumda eksik gün nedeni olarak 27 mi yazmak gerekir?

Pandemi ücretsiz izin uygulamasında eksik gün bildiriminde ayın kaç çektiğine göre bildirim yapılmaktadır. Mayıs ayı 31 çekmektedir. Kısa çalışma uygulanan işçiler adına çalışılmayan günler için SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile eksik gün gerekçesinin “18-Kısa Çalışma Ödeneği” olarak bildirilmesi gerekmektedir. Ancak, kısa çalışma ile başka bir gerekçe varsa bu durumda eksik gün gerekçesinin “27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler” olarak bildirilmesi gerekmektedir.

Firmada çalışan 2 personel salgın sebebiyle Nisan 1 itibariyle 19 gün diğer çalışan ise 25 gün ücretsiz izin talebinde bulunmuş ve ücretsiz izinlerini kullanmışlardır. 17 Nisan’dan önce izne çıktıkları için ücret desteğinden faydalanamadılar. Bu arada firma faaliyetine devam etmiş ve herhangi bir KÇÖ başvuru yapmamıştır. Bu durumda bu iki personel için SGK bildiriminde çalışmadığı gün sebebi 21 koduyla bildirim yapılacak. Doğru mu?

21 kod doğru bildirimdir. İşçilerle görüşülmesi halinde 17 Nisan sonrası da ücretsiz izin devam edecekse pandemi ücretsiz izin başvurusu yapabilir ve nakdi ücret desteği alabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş Sözleşmelerinin Fesih Halinde Hangi SGK İşten Çıkış Kodları Kullanılmalıdır?
Sonraki İçerikMayıs ayında Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 0,8 puan artarak %62,7 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz