Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mayıs ayına nakdi ücret desteğine başvuru yapılan personelin bayrama denk gelen günleri...

Mayıs ayına nakdi ücret desteğine başvuru yapılan personelin bayrama denk gelen günleri işveren tarafından mı ödenecektir?

478
0

Mayıs ayında firmamız çalışanlarından bir kısmı için kısa çalışma ödeneğine başvurduk. Bir kısmını 30 gün pandemiden dolayı ücretsiz izine çıkartıldı. Mayıs ayı resmi tatiller 19 Mayıs ve 4 gün bayram tatili toplam 5 gün resmi tatil oluyor. Mayıs ayı bildirgesini yaparken 30 gün pandemiden dolayı ücretsiz izin verdiğimiz çalışanlarımızı AHPB de ücretsiz izin 30 gün beyan edip eksik gün pandemi mi seçilecek yoksa 5 gün bildirgede 5 gün gösterip 26 gün eksik gün pandemiden dolayı mı bildireceğiz?

Nakdi ücret desteğinden yararlanılan dönemde, aynı veya başka bir işyerinde işe başlanması ve/veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı alınmaya başlanması halinde nakdi ücret desteği kesilir hükmü bulunmaktadır. Pandemi ücretsiz izne denk gelen tatil ya da bayramların bu izin günleri kapsamında bildirilmesi gerekmektedir.

01.04.2020 tarihinde şirketimizi kapattık. 03.04.2020 tarihinde kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunduk.18.05.2020’de 2 arkadaşımız haricinde kısa çalışma ödeneği başvurumuz onaylandı.

Şirket sahibi Mayıs ve Haziran ödeneğini almak istemiyor. 01.05.2020’de işyerimizi açtık ödemelerden vazgeçtik şeklinde dilekçe ile iş kura bildirimde bulunursak bir cezası var mı? Onaylanmayan 2 arkadaşımızın SGK bildirgesini 30 gün üzerinden beyan etmemizin bir cezası var mı?

Eğer tarafınıza ücret yatmış ise yasal faiziyle geri ödemeniz istenecektir. Fiili çalışması olmuşsa yasal bir sıkıntınız olmayacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7 günlük yarım ücret ödemesi yapılarak KÇÖ’ye başvuru yapılan ve onaylanmayan personel için ücretsiz izin desteğine başvuru yaparsak tekrar 7 günlük ücret hesaplaması yapacak mıyız?
Sonraki İçerikEmekli olan çalışanımızın pandemi dolayısıyla çalışmadığı günlerin eksik gün bildirimini hangi kod ile yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz