Ana Sayfa Kültür & Sanat Maya Krallığı’nın kayıp başkenti Meksika’da bir çiftlik alanında bulundu

Maya Krallığı’nın kayıp başkenti Meksika’da bir çiftlik alanında bulundu

614
0

Antropolog Charles Golden ile Brown Üniversitesi’nden biyoarkeolog Andrew Scherer’in liderliğinde; Meksika, Kanada ve ABD’li araştırmacılardan oluşan ekip, Haziran 2018’de başladıkları çalışmada, önemli bir bulguya ulaştı.

Uzmanlar, Maya Krallığı Sak Tz’i’nin kayıp başkentini Meksika’nın güneydoğusunda yer alan Chiapas eyaletinde bir çiftlik alanında yapılan kazılar sırasında ortaya çıkardı. Bulgular arasında ayrıca Maya Krallığı’nın ritüellerini, savaşlarını, efsanevi bir su yılanını ve bir yağmur tanrısının dansını tanımlayan önemli bir yazıtı da içeren bir mezar da yer alıyor. Kazılarda piramit kalıntıları, kraliyet sarayı ve top sahası da gün yüzüne çıkarıldı.

Arkeologlara göre Lacanja Tzeltal adının verildiği kazı alanında Maya Krallığı’nın en büyük kenti Sak Tz’i’nin kalıntıları bulunuyor. Bu topraklarda ilk yerleşimlerin M.Ö. 750 yılına ait olduğu belirtiliyor.


Kaynak: NTV Kültür Sanat / Link: https://www.ntv.com.tr/sanat/maya-kralliginin-kayip-baskenti-bulundu,OvHzLe5mKE-yyYlkKrzIXw
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBES ödemeleri ve geçmiş yıla ait Bağ-Kur ödemeleri gelir vergisinden düşülebilir mi?
Sonraki İçerikAkaryakıt Sektöründe Faaliyet Gösteren Mükelleflerin E-irsaliye Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz