Ana Sayfa Vergi Matrah artışı yapılacak dönemlerde hesaplanan KDV’si olmayan firmalar hangi kod ile artırım...

    Matrah artışı yapılacak dönemlerde hesaplanan KDV’si olmayan firmalar hangi kod ile artırım talebinde bulunmalıdır?

    473
    0

    Yıl içinde 12 dönemde KDV beyanı vermiş, tecil terkin ve istisnası olmayan, ama 12 ayın 2 ayında hesaplanan KDV’si yoksa Ek 14 mü yoksa ek 17 olarak mı artırımı talebinde bulunması gereklidir?

    KDV ARTIRIMI BİLDİRİMLERİ (BİLDİRİM KODLARI )

    1)- Sene içindeki bütün dönemlere ait beyannamelerini veren ve bütün dönemlerde hesaplanan KDV çıkan mükellefler için KDV artırım bildirimi kod: 5/3-a (Ek-14)
    2)- Yıl içinde hiç beyanname vermemiş veya yalnızca 1 ya da 2 dönem beyanname verenler ile vergilendirme dönemleri 3 aylık olup, hiç beyanname vermeyen mükellefler için KDV artırım bildirimi (3 AYLIKLARI SADECE NAKLİYECİLER VERİR ) 5/3-b,1c (Ek-15)
    3)-Yıl içinde 12 dönemden az, 2 dönemden çok beyanname veren mükellefler için KDV arıtırım bildirimi (GV ve KV matrahı artırımı yapılmış olacak) kod ; 5/3-b,2c (Ek-16) 4)- İstisnalar veya tecil/terkin kapsamına giren işlemler ile BAZI DÖNEMLERDE HESAPLANAN KDV’Sİ ÇIKAN mükellefler için KDV artırımı bildirimi (GV ve KV Matrahı artırılarak mukayese yapılır. ) kod ; 5/3-b3 (Ek-17)


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço Usulüne göre defter tutan şahıs mükellefi vefat etti. Bilançosunda kayıtlı taşıt ve demirbaşları kime fatura etmeliyiz?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi işletmeler KDV li fatura düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz