Ana Sayfa Duyurular Mart ayında Hazine nakit dengesi 40,9 milyar TL fazla verdi

Mart ayında Hazine nakit dengesi 40,9 milyar TL fazla verdi

505
0

Yurt İçi Gelişmeler

• IMF, Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisi 2021 yılı büyüme tahminini değişiklik yapmayarak %6 seviyesinde tuttu. Enflasyonun ise bu yıl ortalama %13,6, yılsonunda %12,5 olacağı öngörüldü.
• Mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %1,1, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,2 arttı. Yıllık artışın yüksek olduğu ana gruplar, %24,9 ile ulaştırma, %23,6 ile ev eşyası ve %21,5 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu. Aylık artışın en yüksek olduğu gruplar ise %3,7 ile sağlık, %2,8 ile eğitim ve %2,6 ile lokanta ve oteller oldu.
• Mart ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yi-ÜFE), bir önceki aya göre %4,1, bir önceki yılın aynı ayına göre %31,2 arttı. İmalat sektöründe yurtiçi üretici fiyat endeksi yıllık %34, aylık %4,3 arttı.
• Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %6,9, ihracat miktar endeksi %2,6 arttı. Aynı dönemde ithalat birim değer endeksi %10,3 artarken, ithalat miktar endeksi %0,7 azaldı.
• Mart ayında Hazine nakit dengesi 40,9 milyar TL fazla verirken, Ocak-Mart döneminde nakit fazlası 11,3 milyar TL oldu.
• Mart sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla havayolu yolcu trafiği %47,3, ticari uçak trafiği %39 azaldı.


Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Sayı 14
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEkonomik güven endeksi Mart ayında bir önceki aya göre %2,5 oranında artarak 86,7 oldu
Sonraki İçerikİTO Başkanı Avdagiç: Türkiye ekonomisi hem yüksek kur hem yüksek faizi birlikte yaşamayı hak etmiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz