Ana Sayfa SGK Mart ayında 7 günlük yarım ücret ödemesi yaptığımız personelimizde takip eden ayarlarda...

Mart ayında 7 günlük yarım ücret ödemesi yaptığımız personelimizde takip eden ayarlarda da yarım ücret ödemesi yapmalı mıyız?

528
0

Firmamız için kısa çalışma ödeneği için başvuru yaptık. Kısa çalışma başlama tarihi olarak 24.03.2020 tarihini yazdık.

Mart ayı bordrosunu ve aylık prim ve hizmet bildirgesini verdik 29 gün çalışma günü ve 2 gün eksik gün 18 kısa çalışma ödeneği olarak bu yapmış olduğumuz Mart ayı işlemimiz doğru mudur?

Nisan ayı bordrosunda ise 30 gün eksik gün bildirimi mi bulunmam gerekiyor yoksa 23 gün mü eksik gün bildirmeme gerekiyor?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.

Diğer yandan işçi bu 7 günlük süreyi takip eden günden itibaren en fazla 83 günlük süre boyunca KÇÖ alacaktır.

24.3.2020 başlangıç için +7 gün verilmesi gerekmektedir. KÇÖ ise 01.04.2020 olarak başlamalıdır.

Nisan ayı ise yukarıdaki hesaplamanın devamı olarak 30 gün eksik gün nedeni ise 18 kod seçilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurumuzu nasıl iptal edebiliriz?
Sonraki İçerikÜcretsiz izinde olan personellerimiz istifa edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz