Ana Sayfa Vergi Marka araştırması hizmeti veren firmalar faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    Marka araştırması hizmeti veren firmalar faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    Sigorta firmasına düzenlenen faturalarda kdv tevkifatı

    632
    0

    2 ayrı şirket için sorum olacaktır. 

    • Marka piyasa araştırması, markanın bilinirliği, itibarını ölçme vb. konularda hizmet ve danışmanlık veren firma KDV mükelleflerine tevkifat uygulayacak mı? 
    • Reklam müziği yapan firma bunun satışı ve kullanım hakları için tevkifat uygulayacak mı?

    İki iş kolu içinde KDV tevkifatı olmayacağı görüşündeyiz.

    KDV Uygulama Genel Tebliğinde yapılan değişiklikle alıcıların kapsamına sigorta ve reasürans şirketleri de alınmış, böylelikle bu alıcılara karşı ifa edilen makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım hizmetlerinde alıcılar tarafından yapılan tevkifat oranı 7/10 olacağı belirtilmiştir. Otomotiv Bakım Onarım işi ile iştigal eden şirketimizin sigorta şirketlerince sigortalı müşterilerimizin hasarlı araçlarının bakım onarım işlemleri yapıldıktan sonra hasar bedelini sigorta şirketi, anlaşmalı servis olduğumuzdan aracı yaptıran müşteri hesabına değil de şirketimiz banka hesabına yapmaktadır. Böylelikle şirketimiz tarafından verilen araç tamir hizmet faturası da araç sahibi adına değil sigorta şirketi adına düzenlenmektedir. Yukarıda sigorta şirketine düzenleyeceğimiz fatura, araç sigorta şirketi adına olmamasına rağmen ve hizmeti doğrudan sigorta şirketi almamasına rağmen tevkifatlı mı olacaktır? 

    Sigorta firmasına düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’den 7/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır. Diğer hizmetler bölümündeki 5/10 oranı uygulanmaz.

    BENZER İÇERİKLER

    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı uygulanır mı?

    Reklam hizmetleri için gayrimenkullerini kiralayan firmalar faturalarında KDV tevkifatı hesaplamalı mıdır?

    Karayolu taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı ne zaman yapılır?


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali Müşavirler kimlere verdikleri hizmetler üzerinden KDV tevkifatı yapacaklardır?
    Sonraki İçerikÖzel maliyet bedeli harcamalarının itfasına ilişkin açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz