Ana Sayfa Vergi Marangozun yaptığı banyo ve mutfak dolabı ile büro mobilyası için uygulanacak KDV...

    Marangozun yaptığı banyo ve mutfak dolabı ile büro mobilyası için uygulanacak KDV oranı nedir?

    3335
    0

    Marangozluk faaliyetinde bulunan mükellef banyo dolabı mutfak dolabı büro mobilyası üretip satmaktadır. Bu ürünlerin satışında uygulanacak KDV oranı %8 midir?

    % 8 KDV uygulanır.


    Bir süre önce KDV oranlarında değişiklikler yapılmıştı. Mobilyadaki KDV %18’den %8’e indirilmişti.

    30.09.2021’e kadar. Bununla ilgili bir süre uzatımı olmuş mudur? Son tebliğlerde mobilyada KDV oranlarının değiştiği yönünde hiçbir bilgiye ulaşamadık. Bilgi verebilir misiniz?

    Mobilyada KDV oranı Ocak / 2020’den beri değişmedi.
    Aşağıdaki linkte bulunana listedeki mobilyalar için KDV oranı %8 olarak, listede yer almayan mobilyalar için ise % 18 KDV oranı uygulanır. Mobilya için oranlar Kalıcı olarak uygulanmaktadır. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1292/Mevzuat-Dosya/MOBILYA-KDV-ORAN.pdf 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHisse devri durumunda gerçek faydalanıcı bildirimi verilecek mi?
    Sonraki İçerikDiğer ücretli çalışanlarımızın gelir vergisi matrahları %20’lik dilime girdiği için Net maaşları asgari ücretin altına düşüyor nasıl çözebiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz