Ana Sayfa SGK Malulen emekli olan bir kişi tekrar çalışmaya başlarsa emekli maaşı kesilir mi?

Malulen emekli olan bir kişi tekrar çalışmaya başlarsa emekli maaşı kesilir mi?

793
0

Malulen emekli olan biri yeniden çalışmaya başlayınca malulen emekli maaşı kesilir mi?

5510 sayılı Kanunun malullük aylığının kesilmesine ilişkin 27. maddesinde, malullük aylığının sigortalının; Bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlamaları, Kontrol muayenesi sonucu malullük durumunun ortadan kalkması, hallerinde kesileceği öngörülmüştür.

Ancak malullük aylıklarının kesilmesi hangi statüden emekli olunduğuna (4/a, 4/b, 4/c) ve emekli olunan tarihe göre de değişiklik arz etmektedir. 4/a’lı (eski SSK) kapsamında malulen emekli olan kişilerin yine 4/a, yani işçi olarak çalışmaya başlamaları halinde emekli aylıkları kesilmektedir.

Bu kişilerin malulen emekli olduktan sonra işveren olmaları (4/b kapsamında çalışmaları) ve 4/c kapsamında görev yapmaları durumunda ise farklı durumlar oluşmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Tarihinden itibaren bilanço usulüne geçiş yapanlar defter beyan sistemini nasıl kapatacak?
Sonraki İçerikMeslek mensuplarının reklam veremeyeceği haller nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz