Ana Sayfa İstatistik Malta’da gayri safi yurt içi hasıla %3,4 arttı

Malta’da gayri safi yurt içi hasıla %3,4 arttı

1222
0

Malta’da gayri safi yurt içi hasıla %3,4 arttı

Malta İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, Malta ekonomisi, geçen yılın aynı çeyreğine göre reel Gayri Safi Yurt içi Hasıla’da (GSYH) %3,4 artış kaydetti. Euro Bölgesi’ndeki üçüncü çeyrek büyüme oranı %1,2 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk üç çeyreğinde ekonomik büyüme, %4,7 olarak gerçekleşirken, Euro bölgesinde %1,3 olarak kaydedildi.

Malta’nın ekonomik büyümesi çoğu sektöre yayılmaya devam etti ve böylece ekonomideki gelirlerde önemli bir artışa katkıda bulundu. Büyüme, imalat ve inşaat sektörünün yanı sıra turizm, toptan ve perakende ticaret, finans ve sigorta, profesyonel ve idari, bilgi ve iletişim ve e-oyun gibi ana hizmet sektörlerinde gerçekleşti.

İlk üç çeyrekte GSYH, nominal olarak %6,9 oranında arttı. Bu da ücret ve maaşlarda 220 milyon Euro artışa ve işletme karlarında 398 milyon Euro artış sağladı.

Yatırım, ihracat ve özel tüketim, büyümeye olumlu katkıda bulunmaya devam etti. İlk üç çeyrekte, bu yıl kurulan çeşitli kamu ve özel projeleri yansıtan yatırımda reel olarak %8,6, net ihracat %5,3, özel tüketim de ise %3,0 oranında artış oldu.

Maltalı ailelerinin tüketimindeki sürekli büyüme, son yıllarda kaydedilen nispeten yüksek istihdam artış oranlarını da yansıtmaya devam ediyor.


Kaynak: Malta İstatistik Ofisi / Link: https://mfin.gov.mt/en/Press_Releases/Pages/PR192601.aspx
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicari Kazanç Sahipleri İçin Binek Araçların Gider Kısıtlaması ve Amortisman Ayrılması.
Sonraki İçerikSanatçının Dünyası – Ara Güler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz