Ana Sayfa Güncel Malların Değerinin Düşmesi Sonucu Meydana Gelen Kayıp durumunda alışta ödenen KDV’yi indirim...

Malların Değerinin Düşmesi Sonucu Meydana Gelen Kayıp durumunda alışta ödenen KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

502
0

Malın tamamen yok olmaması, ancak değerinde önemli derecede düşüklük meydana gelmesi halinde malın zayi olması hükümleri geçerli olmayacaktır. Bu durumda malların zayi olması değil, düşük bedelle veya zararına satışı söz konusu olacağından, bu malların iktisabı dolayısıyla yüklenilen KDV’nin indirim konusu yapılabileceği tabiidir.

Örneğin;

– Üretim esnasında renginde problem olan giyeceklerin,

– Yangın sonucu tamamen yok olmayan ve ekonomik değeri olan yedek parça ve malzemelerin daha düşük bir fiyatla satılması halinde, bunlar nedeniyle yüklenilen KDV’nin tamamı indirim konusu yapılabilecektir.

 


Kaynak: KDV 60 no.lu sirküler
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İmha Edilen Emtianın Değerlenmesinde Genel Uygulama nasıldır?

Salgın hastalık nedeniyle imha edilen ürünler gider yazılabilir mi?

Kurumlar Vergisinden İndirilecek giderler nelerdir?

Önceki İçerikMalların Zayi Olması Sonucu Meydana Gelen Kayıplara ait KDV indirim konusu yapılabilir mi?
Sonraki İçerikYurtdışında yaşayan Türk vatandaşının Türkiye’deki firmaya yapmış olduğu hizmet için düzenleyeceği fatura KDV ve Stopaj hesaplaması yapacak mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz