Ana Sayfa Basından Maliye Bakanı Tarafından Meclis’te “Torba Tasarı” Sunumu Yapıldı!!!

Maliye Bakanı Tarafından Meclis’te “Torba Tasarı” Sunumu Yapıldı!!!

1394
0

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, “Torba Tasarı” olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşülmesine başlandı ve Maliye Bakanı tarafından torba tasarı sunumu yapıldı.

Bakan Ağbal yaptığı sunumda 9 ana başlık altında toplanan 130 maddelik tasarının kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması, vergi mükelleflerine sağlanan yeni kolaylıklar, istihdam ve yatırımların teşviki, vergi kanunları, iletişimin vergilendirilmesi, kaçak sarmalık tütün ticareti ile mücadele, 2017 yılı Bütçe Kanunu ile Hazine Müsteşarlığına verilen borçlanma yetkisi limitinin artırılması ile OVP’de öngörülen kamu maliyesi hedeflerine ulaşmak amacıyla gelir artırıcı önlemler ve bunlardan Savunma Sanayii Fonu’na yapılacak aktarımlara ilişkin düzenlemelerin tasarıda yer aldığını açıkladı.

Bakan Ağbal, asgari ücretin bin 404 lira olarak uygulandığını, Gelir Vergisi tarifesi nedeniyle Eylül ayından itibaren bazı çalışanların gelirinin bin 404 liranın altına düştüğünü, asgari ücretlinin gelirinin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere bir yasal düzenleme önerilerinin olduğunu söyledi.

İmalat sanayisi sektörü yatırımlarına 2018 yılında kurumlar ve katma değer vergileri üzerinden teşvik verileceğini ifade eden Bakan Ağbal, düzenlemeye göre 2018’de imalat sanayisi sektöründe olmak koşuluyla teşvik belgesine sahip veya teşvik belgesi alacak yatırımcılar 2018 yılında yaptıkları yatırım harcamaları için mevcut Kurumlar Vergisi Kanunu’nda tanımlanan katkı oranlarını 15’er puan artıracaklarını söyledi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikRekabet Kurumu Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Nasıl Yapılacak?
Sonraki İçerikİş Yerini Değiştiren Engelliler Tekrar Rapor Almak Zorunda mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz