Ana Sayfa Muhasebe Malın veya hizmetin tesliminden itibaren kaç gün içerisinde fatura düzenlenmelidir?

    Malın veya hizmetin tesliminden itibaren kaç gün içerisinde fatura düzenlenmelidir?

    Konsinye mal teslimi irsaliye ile yapılabilir mi?

    680
    0

    Sevk tarihi 11.10.2020 olan ürün için 18.10.2020 tarihinde faturasını kesebilir miyiz? Sevk tarihinden itibaren mi gün saymaya başlıyoruz?

    VUK 230/5.MADDE: Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

    11 Ekim’den itibaren 7 gün hesaplamasında son gün 18.10.2020 olur.

    Araba yedek parçası alımı satımı yapan müşterim, ticari malını sigorta şirketlerine sevk ederken sevk irsaliyesi düzenliyor. Fakat bu sevk irsaliyesini 7 gün içinde faturaya dönüştüremiyor çünkü sigorta firması malı sattıktan sonra fatura edilmesini istiyor. Dolayısıyla ilk kesilen irsaliye iptal ediliyor ve sadece e fatura kesiliyor. Burada irsaliyelerin takibi açısından zorluk yaşanıyor. Çünki irsaliye faturaya bağlanamıyor. Konsinye irsaliye bu soruna çözüm olabilir mi?

    Konsinye irsaliye olmaz.

    VUK hükümlerine göre Fatura 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.

    Firmanızı daki bu durum için İnteraktif VD sisteminden Özelge talep ediniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışı borçlanmasını kısmi olarak yapabilir miyim?
    Sonraki İçerikKimler Malul Sayılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz