Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirlik hizmeti veren limited şirketin ortağı ayrıca,ortağı olduğu adi ortaklık firması...

Mali müşavirlik hizmeti veren limited şirketin ortağı ayrıca,ortağı olduğu adi ortaklık firması üzerinden de defter tutup beyanname gönderebilir mi?

553
0
Mali müşavirlik hizmeti veren limited şirketin ortağı ayrıca, ortağı olduğu adi ortaklık firması üzerinden de defter tutup beyanname gönderebilir mi?

Mali müşavirlik konusunda faaliyette bulunan Ltd.Şti.’nin %90 paylı ortağı ve müdürü aynı zamanda Adi ortaklık (%50) şeklinde de mesleki faaliyette bulunmaktadır. Mali Müşavirlik Ltd. Şti’nin defter tutma ve beyannamelerini verme hizmetini Adi ortaklık üzerinden yapmak istiyoruz. Adi ortaklık kendi şifreleri ile Ltd.Şti. beyannamelerini verebilir mi?

Bahsettiğiniz gibi bir işlem yapılamaz. Her ortaklık Sözleşme yaptığı müşterilerinin tüm işlemlerini yapması gerekir.  Meslek mevzuatında işlemlerin bölünerek yapılmasına ilişkin bir düzenleme yoktur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

İstanbul mali müşavirler odasına kayıtlıyken başka bir ilde faaliyette bulunabilir miyim?

 

Mali müşavirler doldurmuş olduğu karşıt inceleme tutanaklarından ücret talep edebilir mi?

Mali müşavirler ortağı olduğu şirketlerin beyannamelerini gönderebilir mi?

 

Önceki İçerikŞahıs olarak hizmet verecek olan mühendisler İşletme defteri mi serbest meslek defteri mi tutmalıdır?
Sonraki İçerikE-Fatura uygulamasına başvuru yapabilmek için ne yapmam lazım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz