Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirlerin mükellefleri ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmasının bir süresi var...

Mali müşavirlerin mükellefleri ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmasının bir süresi var mıdır?

Mali müşavirlerin mükellefleri ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapmasının bir süresi var mı?

727
0

Aracılık ve sorumluluk sözleşmesini yapmanın bir süresi var mıdır? Mesela 2019 sonu meslek mensubu tarafından iptal edilmiş sözleşmesi olan mükellefe sözleşme girişi ne zaman yapılabilir?

Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılmadan önce Türmob e-birlik üzerinden mesleki hizmet sözleşmesi yapılması gerekir. Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi 30 gün içinde GİB İnternet VD sisteminden düzenlenerek kâğıt çıktısı müşteriye imzalatılması gerekir. (VUK 340 Sayılı Gn.Tb.)

Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılmadan beyanname verilemeyecektir.

Aracılık ve sorumluluk sözleşmesini yapmanın bir süresi var mıdır? Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılmadan beyanname verilemeyecektir. Sözleşme 7 ay sonra yapılmış olacaktır.

Sözleşme 6 ay sonra yapılırsa ve meslek mensubu verilmeyen beyannameleri pişmanlık hükümlerine göre verir ise VUK Mük.Md.227 de belirtilen sorumluluğu kabul etmiş olur.

Eski meslek mensubunun iptal tarihinden itibaren 30 gün içinde sözleşmelerin yapılması gerekirdi.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBugün GİB sistemlerinde planlı bakım çalışması yapılıyor 09.07.2020
Sonraki İçerikKaradağ’da işsiz sayısı Haziran 2020’de Mayıs ayına göre %0,7 düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz