Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler ulaşamadıkları mükelleflerinin muhasebe sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilir mi?

Mali müşavirler ulaşamadıkları mükelleflerinin muhasebe sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilir mi?

Mali müşavirler ulaşamadıkları mükelleflerinin muhasebe sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilir mi?

737
0

Yabancı ortaklı iki firmamızın yetkililerine uzunca bir süredir ulaşamıyoruz. Ulaşamadığımız için sözleşmelerimizi tek taraflı feshetmek istiyoruz. Tek taraflı fesih ile ilgili herhangi bir hukuki ya da başka bir sorun yaşarmayız?

Müşterinizin bilinen adresine iadeli taahhütlü yazı göndererek sözleşmenin tek taraflı feshedeceğinizi bildirin. Gönderinin tekrar size dönmesi ile fesih işlemini yapınız. Müşterinin VD’ne bilgi veriniz.

2019 yılında yeni kurulmuş tek ortaklı ve ortağın yabancı olduğu bir limited şirket ile sözleşme imzaladım. Birkaç ay ücret aldım ama daha sonra firma ortağı ülkesine döndü ve Türkiye’ye gelmiyor ve bir daha da gelmeyeceği bilgisini aldım. Şirketin herhangi bir faaliyeti yok. Bu firma ile ilişiğimi kesmek için nasıl bir yol izlemem lazım?

Şirketin bilinen adresine sözleşmeyi tek taraflı feshedeceğinizi bildirin Yazıyı iadeli taahhütlü gönderin yazı size geri gelmesi halinde müşterinin VD dilekçe göndererek sözleşmeyi feshettiğinizi bildiriniz. Daha sonra GİB de bulunan aracılık ve sorumluluk sözleşmesini feshediniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali müşavirler defter teslimlerinde kullandıkları programın yedeğini de teslim etmek zorunda mıdır?

Mali müşavirler firmaların beyannamelerini gönderebilmek için firmalar ile aracılık sözleşmesi imzalaması yeterli midir?

Alacağımı tahsil edemediğim müşterinin yasal belgelerini teslim etmeyebilir miyim?

Önceki İçerikKişisel verilerin korunması ve ateş ölçümü
Sonraki İçerikSanal Genel Ticaret Heyeti programlarının üçüncüsü dünyanın ve Güney Asya’nın en büyük ekonomilerinden Hindistan’a yönelik gerçekleştirilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz