Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler ulaşamadıkları mükelleflerinin hizmet sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih edebilir mi?

    Mali müşavirler ulaşamadıkları mükelleflerinin hizmet sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih edebilir mi?

    515
    0

    Bir mükellefim, hiçbir mesleki bilgi ve deneyime sahip olmadığını düşündüğüm kişi veya kişiler tarafından hiçbir mevzuata uymayan gerçek dışı söylemlerle etki altına alınmış ve başka bir meslek mensubu ile çalışmak istediğini hiçbir gerekçe belirtmeden telefon ile tarafıma iletmiştir. Yeni meslek mensubu tarafımla hiçbir iletişime geçmemiştir. Konu ile ilgili mükellef ve meslek mensubu nezdinde ne yapmam gerekir?

    Müşteriniz ile yaptığınız mesleki hizmet sözleşmesine göre; sözleşme müşteri tarafından tek taraflı fesh edilmiş ise (Telefon ile fesih olmaz. Size hitaben yazılı müracaat da bulunması gerekir) kalan aylara ait ücretinizi talep etme hakkınız vardır.

    Defter ve belgeleri ıslak imzalı tutanak ile Müşterinize veya meslek mensubuna devretmeniz gerekir.

    Avukat müşterime uzun zamandır ulaşamıyorum. Ne maillerime ne mesajlarıma ne de aramalarıma cevap vermemektedir. Bir süre boş beyanname verdim ama ulaşamadığımdan dolayı sözleşmemi haklı sebeple feshetmek istiyorum. Cezalı duruma düşmeden, müşteriyi de bilgilendirme sorumluluğumu yerine getirerek, sözleşmemi nasıl fesedebilirim?

    Müşterinizin bilinen adresine iadeli taahhütlü yazı (İhtar) göndererek sözleşmenizi tek taraflı fesh ettiğinizi bildiriniz Yazıda 15 gün süre veriniz bu sürede defter ve belgeleri almasını belirtiniz.

    Yazı tebliğ edilmemesi halinde sorumluluk sizden kalkar Müşterinin Bağlı olduğu VD bilgi veriniz (işlemlerinin yapılmayacağı hakkında, sözleşmenin fesih olduğu)

    Ayrıca GİB de bulunan sözleşmeyi de feshediniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKredi Garanti fonu kefaleti ile turizme 10 milyar TL kredi
    Sonraki İçerik2020 İlk 8 ayında kullandırılan kredi 2 trilyon 618,3 milyar liraya ulaştı. (konut, otomobil, kk ve diğer krediler hariç)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz