Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler SPK’ya bağlı şirketlerde bağımsız yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

Mali müşavirler SPK’ya bağlı şirketlerde bağımsız yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

929
0

Mali müşavir olarak SPK’ya açık bir şirkette bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev alabilir mi?

SPK mevzuatına göre Bağımsız Yönetim kurulu üyelerinin temsil ve ilzam yetkisi olmayacağı için Bağımsız Yönetim kurulu üyesi olabilirsiniz.

Özel bir şirkette bağımlı olarak çalışmaktayım. Beyannameleri veren Mali Müşavir ile ayrılma kararı alındı. Bundan sonraki süreçte beyannameleri SMMM olarak ben vereceğim. Bordrolu bir çalışan olarak ne yapmalıyım? Vergi dairesinden şifre almak için hangi yolu izlemeliyim?

Şirket adına alınacak şifre için Odaya müracaat ederek Oda kayıt belgesi almanız gerekir.

Oda kayıt belgesi ile Şirketin imzaya yetkili olan kişi ile VD müracaat ederek şifre alınır. (VUK 340 Seri nolu Gn.Tb.)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Defterlerini 3’er aylık dönemlerde bildirmek isteyen mükellefler nereye başvuru yapmalıdır?
Sonraki İçerikKuyumcular Hariç 2019/4. Geçici Vergi Döneminde Enflasyon Düzeltmesi Yapılmayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz