Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler şirketlere ortak olabilir mi?

Mali müşavirler şirketlere ortak olabilir mi?

1408
0
Mali müşavirler şirketlere ortak olabilir mi?

Serbest mali müşavirlik bürom var. Babamın vefatından dolayı şirketinin % 33 hissesi bana geçiyor. Her ikisini de devam ettirebilir miyim? Serbest meslek ticari faaliyetim olacak. Kanunen miras yoluyla ortak oldum.

Verasetten veya başka şekillerde A.Ş. veya Limited şirketlere herkes ortak olabilir.Ancak; Ortak olunan şirkette imza yetkili yönetim kurulu üyesi olunamaz. A.Ş’lerde edeceğiniz kazanç MSİ’dır.Şirketin kazancı Ticari kazançtır.A.Ş. ortak olabilirsiniz 3568 sayılı yasaya göre bir sakınca yoktur.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali Müşavirler Anonim şirket kurup, şirkette müdür olabilir mi?

Bağımsız çalışan mali müşavirler dışarıdan mesleki şirketlere müdür olabilir mi?

Mali Müşavirlik şirketi ile farklı bir sektörde faaliyet gösteren başka bir şirket birleşebilir mi?

 


Önceki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu – 21.06.2019
Sonraki İçerikIMEI Numarasını Haiz Eşyanın İthalatı Öncesinde Uygunluk Kontrolü İçin BTK’ya Başvurulması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz