Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler sanal ofislerde büro açılışı yapabilir mi?

    Mali müşavirler sanal ofislerde büro açılışı yapabilir mi?

    Mesleki faaliyetlerde işyeri

    425
    0

    Yeni bir büro açımı planımız var. Piyasada Regus, E-ofis, workington gibi ofis hizmetleri sunan kuruluşların, hazır ofis dedikler plaza katı içerisinde bağımsız odalarda (15-20 m2’lik çalışma ofisleri) şirkete özel kiraladığı ofis seçenekleri bulunmaktadır. Mali müşavirlerin buralardan kiralama yaparak büro açmaları mümkün müdür?

    Mümkündür.

    213 – VERGİ USUL KANUNU

    İş Yeri

    Madde 156

    Ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette iş yeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerdir.

    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGayrimenkul alım ve satışında özel matrah uygulanır mı?
    Sonraki İçerikBinek otomobillere ait ödenen KDV indirim konusu yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz