Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler müşterilerinin beyannamelerinin gönderimi için ayrıca bir bedel talep edebilir mi?

    Mali müşavirler müşterilerinin beyannamelerinin gönderimi için ayrıca bir bedel talep edebilir mi?

    407
    0
    Bir anonim şirketin 01.01.2021 tarihinden itibaren sözleşmesini devralacağım ve mali müşavirlik hizmetini sunmaya başlayacağım. Sözleşmeyi 17.02.2021 tarihinde imzaladık. Burada Sözleşme ve İşe Başlama Tarihi ne olmalıdır, Sözleşme Süresi ne olmalıdır?

    Sözleşme devir alınmaz. Müşteriniz ile yapılacak sözleşmede SÜRE 01/01/2021-31/12/2021 olarak belirtilir. Sözleşmenin 10/02/2021 tarihinde imzalanmasında bir sakınca yoktur.


    İstanbul adresli bir işçisiz hizmet firmasının defterlerini kendi muhasebe ofisimde tutacağım. Beyannamelerini imzalatma zorunluluğu olan bir limited şirketi bu firma. Bu firmanın tarifede KDV dahil 657 TL görünüyor. Ayrıca Kurumlar Vergisi ve diğer beyannameleri eklemek gerekiyor mu?

    Defter tutma sözleşmesi olan müşterilerden ayrıca beyanname düzenleme ücreti alınmaz. Listenin altında yer alan beyanname ücretleri kısmındaki tarife Beyannamelerini imzalatmak zorunluluğu olmayan firmalar içindir ve Aylıktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPara Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %17 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi
    Sonraki İçerikÖzel sektörün yurt dışından sağladığı kısa vadeli kredi borcu 2019 yıl sonuna göre 1,1 milyar ABD dolar arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz