Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler mükelleflerinin Muhtasar ve SGK prim beyannamelerini gönderebilmek için mevcut sözleşmelerini...

Mali müşavirler mükelleflerinin Muhtasar ve SGK prim beyannamelerini gönderebilmek için mevcut sözleşmelerini güncellemeli midir?

686
0

Muhtasar Sgk beyanında şirketin kendi beyan gönderme şifresi olduğunda ayrı bir şifre ve 1003B beyan mükellefiyeti açtırıyor ve ücret gizliği sağlanıyor. Mali Müşavirler ile sözleşmesi olan beyanları mali müşavir tarafından gönderilen firmalarda talep edilirse 1003B mükellefiyeti açılabilir mi?

İKİNCİ şifreyi SADECE Beyanname gönderme şifresi olan ŞİRKETLER alabilir. Başka hiç kimse alamaz. (Serbest çalışan Meslek mensupları dâhil)

 

Son yapılan açıklamalarda Muhtasar ve Prim hizmet beyannamesi gönderiminde bulunabilmek için sözleşme tarihinin 18.02.2017 tarihi sonrası olması yönünde not oluşturuldu. Buna göre daha önceki açıklamalar doğrultusunda sisteme 5510 yazarak güncellemiştik. 2017 öncesi tarihli sözleşmelerim var. Tarih alanına 18.02.2017 ve sözleşme numarasına 5510 ilave edip tekrar güncelleme mi yapmak gerekir?

Sözleşme numarasının yanına 5510 yazılması yeterlidir. Dilerseniz yeni sözleşmede yapabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAday Puanlarının Rıza Alınmaksızın, İnternet Sitesinde Paylaşılması Hakkındaki Görüş Talebi ile İlgili Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 26/12/2019 Tarihli Ve 2019/389 Sayılı Kararı (Av. Eda Budak)
Sonraki İçerikAnayasa Mahkemesinin İptal Kararlarının Derdest Davalara Etkisi (Av. Gülden MEHMED)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz