Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler meslekleri dışındaki sektörlerde mesleki belge alabilir mi?

    Mali müşavirler meslekleri dışındaki sektörlerde mesleki belge alabilir mi?

    Meslek mensupları kendi mesleki faaliyetleri dışında Ticari faaliyetinde bulunamazlar

    478
    0

    Mali müşavir olarak ofisim bulunmaktadır. Aynı zaman da Emlak mesleki yeterlilik belgesi almak istersem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Emlak mesleki yeterlilik belgesi aldığım da ticari faaliyette bulunmayacağım. Sadece belgem olsun istiyorum.

    İstediğiniz belgeyi alabilirsiniz. Bunda engel yoktur.

    Mesleki faaliyet ile birlikte yapılacak her tür Ticari faaliyet için yasak vardır.

    SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

    Ticari Faaliyette Bulunamama

    Madde 43 – Meslek mensupları, Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunmazlar. Meslek mensupları kendi mesleki faaliyetleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunamazlar. Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar. Adi ve kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirketlerde komandite ortak olamazlar. Limited ve anonim şirketlerin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevinde bulunamazlar.

     


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek Otomobillerin Giderleri ve Amortismanlarının Vergi Matrahından İndirilmesi
    Sonraki İçerikTasfiyeye giren bir şirketin banka hesaplarındaki bakiyeyi ortaklar kendi hesabına alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz