Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler kendileri için gerçek faydalanıcı bildiriminde bulunur mu?

    Mali müşavirler kendileri için gerçek faydalanıcı bildiriminde bulunur mu?

    337
    0

    Gelir vergisi mükellefi Serbest muhasebeci mali müşavirlerin kendileri için, gerçek faydalanıcı bilgisi formu vermesi zorunlu mudur?

    Böyle bir zorunluluk YOK. 

    GERÇEK FAYDALANICI FORMU; SMMM , YMM, AVUKAT ve tebliğde sayılan diğer kurum ve kişilerden GİB TARAFINDAN TALEP edilesi halinde verilecektir. 


    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 529)

    Gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimi verme zorunluluğu getirilenler

    MADDE 4 – (1) Bu Tebliğin konusunu teşkil eden gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı 1/8/2021 tarihi itibarıyla faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil);

    a) Kurumlar vergisi mükellefleri,

    b) Kollektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve adi ortaklıklar adına en yüksek ortaklık payına sahip kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcileri,

    vermek zorundadırlar.


    Kaynak: İSMMMO,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGerçek kullanıcı bildiriminde şirket hissedarları hangi oran üstü olursa bildirilmelidir?
    Sonraki İçerikLtd şirket ortak dışında ikinci müdür atama iç tüzük ile yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz