Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler ikametgâh adreslerinde faaliyet gösterebilir mi?

Mali müşavirler ikametgâh adreslerinde faaliyet gösterebilir mi?

832
0

İnşaat mühendisi olan kişi bir limited şirkette ortak ve müdür olarak görevine devam etmektedir. Limited şirkette ortak ve müdür olarak görevine devam etmekte iken aynı zamanda bu kişi kendi üzerine şahıs vergi mükellefiyeti açabilir mi? Açabilirse serbest meslek faaliyeti olarak mı yoksa ticari kazanç faaliyeti olarak mı faaliyetini yürütecektir?

Bahsettiğiniz Mühendis serbest meslek erbabı olarak mükellefiyet açabilir.

Serbest Meslek faaliyeti için “home-office” şeklinde bir yapılanma uygun görülmemektedir. Faaliyete “Limited Şirket” olarak devam edecek bir meslek mensubu şirket merkezi olarak ikametgahını gösterebilir mi?

İkamet adreslerine Büro tescil belgesi verilmemektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali müşavirler home – ofis şeklinde çalışabilir mi?

Home-ofis olarak kullanılan kiralık daire için kesilen fatura SMMM faaliyeti defterine gider yazılabilir mi?

Bir şirkete bağlı olarak evde çalışan kişi Ltd. Şti. kurarsa Bağ-Kur statüsüne geçer mi?

Önceki İçerikÖKC ile yapılan satışlar için ayrıca fatura düzenlenir mi?
Sonraki İçerikYurtdışındaki firmaya Türkiye’de hizmet veren Serbest meslek mensubu düzenleyeceği makbuzda stopaj hesaplamalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz