Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler hizmet ödemesi almadığı aylara ilişkin e-serbest meslek makbuzu düzenlemeli midir?

    Mali müşavirler hizmet ödemesi almadığı aylara ilişkin e-serbest meslek makbuzu düzenlemeli midir?

    455
    0
    Mükellef Ocak/2021 mali müşavirlik hizmet bedelinin ödemesini yapmadı. Şubat ayında yapacağını söyledi. Bu durumda ben dönemsellik ilkesi gereği ödemesini almasam da makbuzumu Ocak/2021 tarihli mi keseceğim? 

    Hizmet bedelini almasanız da hizmet verildiği için Ocak/2021 e-sm makbuzu 31/01/2021 tarihine kadar düzenlenmesi gerekirdi.


    Bir mükellef bana geçmek istiyor. Biraz önce konuştuk ancak mali müşaviri ile ayrılma konuşmasını henüz yapmadığını söyledi. Ama kesin Ocak/2021 itibariyle bana geçeceğini söyledi. Bu durumda sözleşmemiz henüz yok ama durum itibariyle Ocak 2021 itibariyle benle çalışacak ve Şubat 2021 de Ocak 2021 beyannamelerini ben göndereceğim. Bu durumda şimdi Ocak makbuzunu kesmem gerekir mi? 

    Bizim önerimiz Mesleki hizmet sözleşmesi yapmadan iş kabul etmemeniz yöndedir.

    Ocak ve şubat e-smm Makbuzu birlik de düzenleyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTESK: Tohum ve fide satan esnafımız hafta sonu da açık olmalı
    Sonraki İçerikDamga vergisi defterine kapanış tasdiki yaptırılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz