Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler devam eden hizmet sözleşmelerine 5510 rakamını ilave etmeli midir?

Mali müşavirler devam eden hizmet sözleşmelerine 5510 rakamını ilave etmeli midir?

686
0

Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi gönderilebilmesi için mevcut devam eden sözleşmeleri ekrandan sistem üzerinden güncellemeleri yapıldı. Bunun dışında sözleşmelere ilave edilmesi gereken bir işlem var mıdır?

Daha önce yaptığınız güncelleme işlemine GİB tarafından yeni bir ekleme yapılası istenmektedir. Güncelleme işlemini yeniden yaparak Hizmet Sözleşmesinin sayısının (Numarasının) yanına “5510” rakamını yazmanız gerekir.

Aşağıdaki linki inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/duyuru/05022020_muhtasar_ve_prim_hizmet_beyannamesi_gonderilmesi.pdf

 

18.02.2017 tarihinden sonra mesleki hizmet sözleşmesi, aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yaptığımız müşterilerimiz için aracılık ve sorumluluk sözleşmesinde güncelleme yapmadan muhtasar prim ve hizmet beyannamesini verebilir miyiz?

Güncelleme yapılması gerekir. Aşağıdaki linkte belirtilen yazımızı inceleyiniz.

Güncellemenin nasıl yapılacağı anlatılmıştır. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/duyuru/05022020_muhtasar_ve_prim_hizmet_beyannamesi_gonderilmesi.pdf

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerike-Fatura yerine kağıt fatura kesilmiş olması durumunda KDV indirilebilir mi?
Sonraki İçerikİşçinin iş sözleşmesini derhal feshetmesini sağlayacak ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz