Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler birden fazla şirkette bağımlı olarak çalışabilir mi?

    Mali müşavirler birden fazla şirkette bağımlı olarak çalışabilir mi?

    Bordrolu Çalışan SMMM’ler birden fazla şirketin beyannamesini gönderebilir mi?

    764
    0

    Bordrolu Çalışan SMMM’ler birden fazla şirketin beyannamesini gönderebilir mi?

    Bir şirkette bağımlı olarak çalışan mali Müşavirim. Şirket sahibine kendi adına bir şirket kurduk. Bu şirket için SGK işyeri kaydı yaptık ve ben o şirkete de çalışan olarak girişimi yaptım. İşe giriş belgesiyle Mecidiyeköy vergi dairesine gidip e beyanname şifresi almak için gittim ancak diğer şirkette kaydım olduğu için vermediler. Hukuken çalışan girmeye engel olmadığına göre o şirkette de bağımlı çalışabilmem gerekir. Şifreyi almak için ne yapmam gerekir bilgi verir misiniz?

    VUK 340 Nolu genel tebliğine göre bağımlı çalışanlar tek bir mükellefin beyannamelerini gönderebilirler. Birden fazla mükellef için şifre alınamaz. Vergi dairesinin uygulaması doğrudur.

    Bu uygulama 2004 yılından bu yana böyle uygulanmaktadır.

    Ben farklı mükellef için istemiyorum şifreyi, çalışan olarak kayıtlı olduğum şirketin şifresini istiyorum. Bunda hukuken herhangidir engel yok. Lütfen benim bu sorunumu çözer misiniz?

    Size göre engel yok. Ama kanuna ve 340 VUK Genel tebliğine göre engel var.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığından sahte internet siteleri üzerinden otel rezervasyonu uyarısı
    Sonraki İçerikTürkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Şubat 2011’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz