Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mali müşavirler belirlenmiş olan asgari ücret tarifesinin altında mükelleflerinin defterlerini tutabilir mi?

    Mali müşavirler belirlenmiş olan asgari ücret tarifesinin altında mükelleflerinin defterlerini tutabilir mi?

    SMMM Asgari ücret tarifesi

    1007
    0

    E-Birlik hizmet sözleşmelerinin yenilenmesi sırasında, karşımıza asgari ücret tarifesindeki tutarlar geliyor ve bizden sözleşme tutarı yazmamız isteniyor. Bizim bazı mükelleflerimiz 3-4 yıldır zarar ediyorlar, ciroları yok, iş yapamıyorlar ve bu yüzden muhasebe ücretini de uzun zamandır ödemiyorlar. Ancak biz beyannamelerini vermeye devam ediyoruz. Makbuzlarımızda tahsilat usulüne göre düzenlendiği için bu mükelleflere makbuz düzenlemiyoruz. Bunun yanı sıra asgari ücret tarifesinin altında ücret ödeyen mükelleflerimiz de mevcut, daha fazla para ödemem yoksa çalışmam diyor. Bu tarz mükellefler için e-birlik sisteminde sözleşme tutarı bölümüne ne yazmamız gerekiyor? 

    Meslek mensupları Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanmış mesleki asgari ücret tarifesine göre belirlenen asgari tutara göre her ay bedel alınsa da alınmasa da e-smm veya fatura düzenlemek zorundadır.

    Gerek sözleşme gerek ise belge düzenlemesi konusundaki belirlemeler Yasalarda belirtilen zorunluluktur. 

    Ekonomik kriz nedeni ile bir özel durum düzenlemesi yoktur. 


    SMMM bürosu olarak kiraladığımız işyerinin bir kısmını cam ile bölmeyi ve alt kira sözleşmesi ile avukatlık bürosuna kiraladığımızda problem oluşturur mu? 

    Sadece başka smmm ye kiraya verilebilir. Avukat veya ticari işletmeye kiraya verilmez.


    Serbest Muhasebecilik (SM), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Ve Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) Asgari Ücret Tarifesi 2021

    31 Aralık 2020 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 31351 (5. Mükerrer)

    TEBLİĞ

    Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

    2021 YILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

     

    Konu

    MADDE 1 – (1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 46 ncı maddesi ile 2/1/1990 tarihli ve 20390 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Ücretlerinin Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca hazırlanan ve 2021 yılında meslek mensuplarınca uygulanacak olan asgari ücret tarifesi ekte yer almaktadır.

    Yürürlük

    MADDE 2 – (1) Bu Tarife 1/1/2021 tarihinde yürürlüğe girer.

     

     

    SMMM ve YMM Ücret Tarifesi 2021 için TIKLAYIN…

    E-Birlik sistemi üzerindeki asgari muhasebe ücretleri KDV dahil tutarlar mıdır?

    E-birlikten sözleşme girerken getirilen asgari rakamlar KDV dahil brüt rakamlar mıdır?

    Ücret tarifesinin Notlar bölümünde belirtildiği üzere; Ücretlere KDV dahildir.

    Sözleşmedeki seçenekleri doğru işaretlemeniz halinde sistem otomatik olarak yıllık tutarı hesaplar.

     


    Kaynak: İsmmmo, RESMİ GAZETE
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinansman gider kısıtlamasında son durum ve sorunlar
    Sonraki İçerikDernek ve vakıflar tarafından elde edilen stopajlı kira gelirleri kurumlar vergisine tabii midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz